Du behöver
- 1/2 dl halvtorrt vitt vin
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 6 äggulor
- 1 1/2 dl socker
- 2 dl färskpressad citrussaft utan fruktkött (ca två citroner, en grapefrukt)
- färska hallon
- 3 äggvitor
- 2 dl socker
Gör så här
1
Blanda vitt vin, grädde och mjölk och koka upp. Vispa ägggulorna med socker till skum. Häll sedan den varma gräddblandningen och citrussaften över ägg- och sockerblandningen och värm till 85 grader. Vispa under tiden. På slutet stiger temperaturen snabbt. Börjar soppan koka är det risk att den skär sig. Ta av soppan från spisen och kyl i vattenbad.
2
Italiensk maräng: Häll lite vatten i en kastrull och värm på spisen. Sätt en ren skål ovanpå som täcker kastrullen. Blanda sockret med äggvitan i bunken. Vispa smeten. När marängen når 60 grader och har fått fast konsistens är den klar.
3
Spritsa maräng längs kanten på soppskålarna. Gratinera i ugn i 250 grader i några minuter tills marängen fått färg. Låt skålarna svalna innan soppan hälls i. Servera soppan iskall med några färska hallon.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Tips! Tvätta bunken till marängerna med ättiksprit. Då blir du av med eventuella fettrester och ökar chanserna att få en fast maräng.