Du behöver
- 4 st äggulor
- 0.5 dl florsocker
- After eight ca 20 bitar
- 4 dl vispgrädde eller mellangrädde
- maränger ca 3 dl små
- 2.5 msk chokladsås
Garnering
1.5 msk pistagenötter
Gör så här
1
Blanda äggulor och florsocker i en rostfri skål. Placera den över en kastrull med sjudande vatten. Vispa oavbrutet med elvisp tills alltsammans är tjockt och pösigt.
2
Lägg ner chokladbitarna och låt dem smälta. Ta skålen från värmen och låt svalna.
3
Vispa grädden. Blanda ner mintchokladsmeten. Häll hälften av smeten i en lagom stor rund eller avlång form. Krossa marängerna lite grovt och slarvigt och lägg dem ovanpå. Ringla över chokladsåsen och fyll på med resten av mintglasskrämen.
4
Placera formen i frysen minst 3-4 timmar, tills glassen är genomfrusen. Ta fram glassen 10-20 minuter före serveringen och stjälp försiktigt upp den. Strö över grovhackade pistagenötter.
Tips! Om inte glassen lossar från formen, kan man lägga en väl urvriden, het handduk runt den en liten stund.
Till denna dessert kan man välja en likör som möter glassens mintsmak, Chocolate Mint (656) från den kända nederländska tillverkaren Bols. Pris 139 kronor för 500 ml.
Ett annat alternativ är Frangelico (610) från Italien, som har en söt chokladsmak, utan mint, men med kraftig hasselnötskaraktär. Pris 184 kronor för 700 ml.