Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl mellangrädde
  • 0.75 dl strösocker
  • 3 st äpplen hårda
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk kardemummakärnor stötta

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter.

2
Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna i en kastrull, lägg i stången också. Häll på mellangrädden och socker, koka upp. Dra åt sidan. Pressa ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden. Häll upp i fyra glas och låt svalna och ställ in i kylen i minst 3 timmar.

3
Skala och tärna äpplena fint. Lägg en klick smör i en stekpanna. Lägg i äppeltärningarna innan smöret tystnat. Fräs försiktigt i 1 minut. Tillsätt socker och kardemumma. Lägg upp kompotten i en skål för att svalna. Toppa den stelnade panacottan med avsvalnad äppelkompott och njut!