Du behöver

  • 4 msk russin
  • (4 msk brun rom)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 msk smör
  • florsocker

Gör så här

1
Låt russinen dra i rom någon halvtimme och sedan rinna av väl. (Alkoholfritt alternativ: låt russinen koka upp i vatten i stället, så de blir riktigt mjuka innan de får rinna av.)

2
Blanda mjöl, salt och sockersorterna. Vispa i mjölken skvättvis. Tillsätt en gula i sänder, vispa hela tiden så att smeten blir jämn.

3
Vispa äggvitorna till styvt skum i fettfri bunke med väl rengjord visp. Vänd ner mjölsmeten och hälften av russinen i skummet med bred kniv.

4
Grädda smeten i sista stund, i lättbrynt smör i stekpanna på medelvärme. 3-4 minuter på varje sida, vänd försiktigt.

5
Riv den färdiga, fraspösiga pannkakan i grova bitar med hjälp av två gafflar. Lägg upp på två varma assietter, strö på resten av russinen och pudra florsocker över. Servera bums.