Du behöver

  • 75 g hasselnötter (drygt 1 dl)
  • 225 g smör normalsaltat
  • 0.67 dl strösocker
  • 1 msk kakaolikör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 85 g mjölkchoklad finriven
  • 4 3/4 dl vetemjöl (285 g)

Garnering:

350 g mjölkchoklad
florsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta nötkärnorna på plåt i ugnen, så att de får lite färg och doft. Låt kallna ordentligt och mixa sedan till fint hack.

2
Rör smör och socker vitt och luftigt i en bunke med elvisp. Tillsätt likör och vanilj. Vänd i chokladrivet och blanda i mjöl och nöthack.

3
Mjöla händerna och dela degen i två lika klumpar. Dela varje klump i 15 lika bitar. Trilla en liten korv av varje bit, tjockast på mitten, och forma till en halvmåne på papprad plåt. Lägg månarna med 5 cm mellanrum. Grädda dem cirka 15 minuter tills ytan är fast och kakorna lite gyllene. Låt kallna på galler.

4
Smält bruten choklad i en bunke på 600 W effekt i mikron, 1 + 1 minut, sedan i 15 sekunders intervall tills chokladen är smält. Doppa varje kakas ena halva i choklad, låt stelna på bakplåtspapper. Pudra kakornas andra ände lätt med florsocker.