Du behöver

  • 1 st lättmajonnäs (460 g)
  • 1 st lätt crème fraiche (2 dl)
  • 0.5 dl kokosmjölk
  • 1 st röd paprika hackad
  • 1 st salladslök finskuren
  • 1 tsk currypulver milt
  • 600 g skalade räkor
  • 12 st tortillabröd eller runda
  • tunnbröd
  • pak choi
  • 5 st tomater skivade
  • 2 st salladsblad

Gör så här

Blanda majonnäs med crème fraiche, kokosmjölk, paprika, salladslök och curry. Vänd ner räkorna precis innan röran ska bredas på bröden. Lägg eventuellt två pak soiblad på varje bröd, fördela tomatskivor, övrig sallad och lägg på räkröran. Ta inte för mycket röra på varje, det blir lätt kletigt. Rulla samman bröden. Fäst med långa gräslökstrån om så önskas, eller vira papper eller folie om för att hålla med när rullen ska ätas.


Kommentar:
Räkna rätt med räkor
1. 100 g skalade färska räkor motsvarar ca 250 g räkor med skal.
2. 2 dl skalade frysta räkor väger ungefär 100 gram.
3. Beräkna cirka 50 g skalade räkor per person till smörgåsar, sallader, sås och stuvningar.
4. Beräkna 250-500 g räkor med skal till räkpartaj naturell när det endast serveras bröd och majonnäs(sås) till.