Du behöver

Till formen:

1 msk smör
kokosflingor

Till smeten:

2 st ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1.5 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin

Till glasyren:

100 g blockchoklad med cappuccinosmak

Till mynta- och apelsinsalladen:

4 st apelsiner
1 kruka färsk mynta
2 msk cointreau

Gör så här

1
1. Börja med att smöra och bröa (med kokosflingor) en rund bakform, cirka 1,5 liter. Lägg alla ingredienser till kaksmeten i en bunke och rör ihop till en slät smet.

2
2. Fyll formen med smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, cirka 30 minuter. Obs! Kakan ska ha en kladdig kärna när den är klar. Låt den svalna något.

3
3. Smält blockchokladen i mikron och bred den över kakan.

4
4. Skala och filea apelsinerna. Plocka isär myntabladen. Blanda apelsin och mynta i en skål och rör ned cointreau. Servera kakan tillsammans med apelsinsalladen.