Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 äggvita
  • 1 tsk ljus soja
  • 1 msk risvin eller torr sherry
  • 2 msk olja
  • 1 ask (180 g) böngroddar, sköljda
  • 1 burk (225 g) bambuskott, avrunna
  • 1/2 grön + 1/2 röd paprika i strimlor
  • 1 tsk strösocker
  • salt och vitpeppar
  • ev. soja

Gör så här

1
1. Skär filéerna i strimlor. Blanda majsstärkelse, äggvita, soja och risvin eller sherry. Marinera köttstrimlorna i blandningen 30 minuter i kylskåpet.

2
2. Hetta upp en matsked olja i en wok- eller stekpanna. Lägg i köttstrimlorna och woka dem hastigt tills de får lite stekyta, cirka 2 minuter. Lägg över på en tallrik.

3
3. Värm andra matskeden med olja i pannan och lägg i böngroddar, bambuskott och paprika. Woka under ständig omrörning tills grönsakerna är glansiga, cirka 2 minuter. Blanda ned det wokade köttet.

4
4. Smaka av med socker, salt och peppar. Kanske även med ett stänk soja. Servera klibbigt ris till.