Du behöver

  • 1 stort, syrligt äpple
  • 1/2-3/4 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • Konjak- och kanelriv:
  • 1 gelatinblad + vatten
  • 1 stort, syrligt äpple
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk konjak
  • Tillbehör:
  • basilikablad
  • vispad grädde

Gör så här

1
Skala, skiva och kärna ur äpplet och skiva det i ringar. Hetta upp vatten och socker i stekpanna. Låt äppelskivorna sjuda i sockervattnet tills så gott som all vätska är borta och skivorna har fått en lite knäckig yta.

2
Lägg gelatinbladet i blöt i vatten. Skala, dela, kärna ur och riv äpplet grovt. Tillaga det i kastrull med socker, honung, kanel och konjak. Låt småputtra ett par minuter.

3
Dra åt sidan och rör ner det avrunna gelatinbladet. Låt kallna. Lägg upp av allt på assietter.