Du behöver
- 1 stort, syrligt äpple
- 1/2-3/4 dl vatten
- 1/2 dl strösocker
- Konjak- och kanelriv:
- 1 gelatinblad + vatten
- 1 stort, syrligt äpple
- 1/2 dl strösocker
- 1 msk honung
- 1 tsk kanel
- 2 msk konjak
- Tillbehör:
- basilikablad
- vispad grädde
Gör så här
1
Skala, skiva och kärna ur äpplet och skiva det i ringar. Hetta upp vatten och socker i stekpanna. Låt äppelskivorna sjuda i sockervattnet tills så gott som all vätska är borta och skivorna har fått en lite knäckig yta.
2
Lägg gelatinbladet i blöt i vatten. Skala, dela, kärna ur och riv äpplet grovt. Tillaga det i kastrull med socker, honung, kanel och konjak. Låt småputtra ett par minuter.
3
Dra åt sidan och rör ner det avrunna gelatinbladet. Låt kallna. Lägg upp av allt på assietter.