Du behöver
- 4 st gelatinblad + 1
- 2 dl risgrynsgröt kall
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 4 dl yoghurt naturell
- 0.5 dl florsocker
- 1.5 st mandelarom droppar
- 0.5 dl mandel hackad
Till servering:
2 dl hallon eller andra bär
3 msk socker
mandel lite hackad
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Smält dem i kokhet grädde.
2
Blanda matlagningsyoghurt och risgrynsgröt och rör ner gelatinlösningen. Rör i yoghurt och smaksätt med florsocker, mandelessens och hackad mandel.
3
Häll upp i fyra portionsformar och ställ kallt 2-3 timmar.
4
Rör hallon eller andra bär med socker och häll lite fruktpuré på yoghurtpuddingarna. Strö på hackad mandel och servera.
5
I många Medelhavsländer äter man en sådan här liten svalkande pudding på sommaren, ofta gjord av yoghurt.