Du behöver

  • 4 st gelatinblad + 1
  • 2 dl risgrynsgröt kall
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 4 dl yoghurt naturell
  • 0.5 dl florsocker
  • 1.5 st mandelarom droppar
  • 0.5 dl mandel hackad

Till servering:

2 dl hallon eller andra bär
3 msk socker
mandel lite hackad

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Smält dem i kokhet grädde.

2
Blanda matlagningsyoghurt och risgrynsgröt och rör ner gelatinlösningen. Rör i yoghurt och smaksätt med florsocker, mandelessens och hackad mandel.

3
Häll upp i fyra portionsformar och ställ kallt 2-3 timmar.

4
Rör hallon eller andra bär med socker och häll lite fruktpuré på yoghurtpuddingarna. Strö på hackad mandel och servera.

5
I många Medelhavsländer äter man en sådan här liten svalkande pudding på sommaren, ofta gjord av yoghurt.