Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • salt och peppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 citronklyfta
  • 1 gul lök
  • ca 12-15 hela vinblad (i saltlake)
  • 3-4 färska tomater (eller 1 burk skalade tomater)
  • olivolja
  • Till servering:
  • 1 gul lök
  • bladpersilja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200-225 grader. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt på arbetsbordet och salta och peppra. Strö på oregano och pressa lite citronsaft på fisken. Hacka löken och strö hackad lök på filéerna innan de viks dubbla. Vira vinblad om fiskfiléerna och lägg tätt i en ugnsfast form.

2

3
Lägg tomatbitar mellan fisken. Droppa olivolja över, häll lite vatten i botten och täck med folie. Stek fisken mitt i ugnen cirka 25 minuter, beroende på hur stora filéerna är.

4

5
Hacka gul lök och bladpersilja. Strö rå lök och persilja över fiskdolmarna och servera direkt ur formen med sallad och bröd till.