Du behöver
- 1.5 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 4.5 st potatis
- 0.5 tsk chilipeppar finhackad röd
- 1 l fiskbuljong
- fisk både filéer och bitar av hel fisk
- 1.5 dl koriander hackad, färsk
- vin ca 2 dl torrt vitt
- 1.5 dl bröd smulat torrt
- olivolja
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala potatisen och skär den i klyftor. Fräs all löken i olja i en soppgryta tills den är glansig, lägg i potatisklyftorna och fräs 3-5 minuter.
2
3
Lägg i chilipeppar, häll på fiskbuljongen och koka upp. Koka 5-6 minuter och lägg sedan i fisken i bitar och den hackade koriandern. Häll på vitt vin och sjud soppan under lock cirka 10 minuter tills fisken är kokt och potatisen är mjuk.
4
5
Bryn brödsmulorna i olivolja och blanda ner i soppan som en redning. Servera med gott lantbröd.