Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl mandel (50 g) finhackad
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk

Gör så här

1
1. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och hackad mandel i en bunke eller matberedare. Skär matfettet i småbitar och smula ner det i mjölblandningen.

2

3
2. Vispa samman ägget och mjölken, och arbeta in vätskan till en deg.

4

5
3. Forma degen till tre längder på en papprad plåt. Grädda längderna mitt i ugnen i 225 grader cirka 10 minuter. Låt dem svalna. Skär längderna på snedden i 1 1/2 centimeter tjocka skivor.

6

7
4. Rosta dem i 150 graders ugnsvärme tills skorporna fått lite färg, känns spröda och torra. Förvara skorporna torrt.