Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- 1 dl mandel (50 g) finhackad
- 100 g smör eller margarin
- 1 st ägg
- 1 dl mjölk
Gör så här
1
1. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och hackad mandel i en bunke eller matberedare. Skär matfettet i småbitar och smula ner det i mjölblandningen.
2
3
2. Vispa samman ägget och mjölken, och arbeta in vätskan till en deg.
4
5
3. Forma degen till tre längder på en papprad plåt. Grädda längderna mitt i ugnen i 225 grader cirka 10 minuter. Låt dem svalna. Skär längderna på snedden i 1 1/2 centimeter tjocka skivor.
6
7
4. Rosta dem i 150 graders ugnsvärme tills skorporna fått lite färg, känns spröda och torra. Förvara skorporna torrt.