Du behöver
- 7 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 dl strösocker
- 1 st apelsinskal (50 g) syltat
- 150 g smör eller margarin
- 1 st ägg
- 1.5 dl mjölk
Gör så här
1
1. Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och apelsinskal. Dela matfettet i små bitar och smula ner det i mjölblandningen, gärna i matberedare.
2
3
2. Vispa samman ägget och mjölken, och arbeta in vätskan till en deg.
4
5
3. Forma cirka 40 små bullar. Lägg dem på papprad plåt.
6
Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader cirka 8 minuter. Dela bullarna med gaffel medan de fortfarande är varma och lägg dem tillbaka på plåten.
7
8
4. Rosta och torka skorporna i 175 grader tills de fått fin färg.
9
Förvara skorporna torrt.