Du behöver

  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 st apelsinskal (50 g) syltat
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl mjölk

Gör så här

1
1. Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och apelsinskal. Dela matfettet i små bitar och smula ner det i mjölblandningen, gärna i matberedare.

2

3
2. Vispa samman ägget och mjölken, och arbeta in vätskan till en deg.

4

5
3. Forma cirka 40 små bullar. Lägg dem på papprad plåt.

6
Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader cirka 8 minuter. Dela bullarna med gaffel medan de fortfarande är varma och lägg dem tillbaka på plåten.

7

8
4. Rosta och torka skorporna i 175 grader tills de fått fin färg.

9
Förvara skorporna torrt.