Du behöver

  • pasta ca 200 g
  • 1 pkt bacon
  • 2.5 st tomater
  • 225 g fetaost
  • basilikablad eller gräslök
  • parmesanost ca 50 g

Gör så här

1
1. Sätt vatten till pastan på kokning och beräkna koktiden enligt anvisning på paketet.

2
2. Häll av och skaka kokvattnet ur pastan i ett durkslag. Tillbaka med pastan i kastrullen och rör nu i cirka 1 msk smör eller margarin (eller olivolja) så att inte pastan blir klibbig.

3
3. Stek baconskivorna i stekpanna på rätt stark värme så att de blir knaprigt spröda. Låt dem kallna och klipp eller smula sedan baconskivorna i småbitar.

4
4. Skiva och skär 2-3 tomater i småbitar. Skär ungefär en halv fetaost i tärningar och blanda med tomathacket. Blanda också i finhackad färsk basilika eller gräslök.

5
5. Riv en bit parmesanost så att det blir en knapp handfull strimlor.

6
6. Strö bacon över den kokta pastan och rör i tomat- och fetaostblandningen. Servera parmesanosten till.