Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 st citron
  • 1 st lime

Till pensling

0.5 dl olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk soja
0.5 tsk svartpeppar grovmald
gourmetsalt

Ugnsbakad potatis med fetaost:

2 st lökar stora röda
3 st paprikor gul, grön och röd
2.5 st vitlök
2 st frysta potatisklyftor med skal (600 g)
4.5 st rosmarin kvistar färsk
grillkrydda
olivolja
0.5 st svarta oliver (240 g) med kärna
fetaost ca 200 g

Gör så här

1
Skär varje kycklingfilé i 3-4 längsgående strimlor. Dela och skär citron och lime i knappt centimetertjocka skivor. Trä upp allt på trä- eller metallspett.

2
Rör samman olja, tomatpuré, soja och peppar. Pensla spetten med blandningen. (Salta efter grillningen). Täck träpinnar med folie innan grillningen, så att de inte bränns.

3
Sätt ugnen på grill och högsta värme. Grilla spetten i två omgångar, annars kan det vara svårt att få fin färg. Placera plåten högt upp i ugnen, beräkna 8-10 minuter, vänd spetten efter halva tiden. Skär ett provsnitt och kolla att kycklingen är genomstekt.

4
Servera spetten kalla eller värm i ugn några minuter.

5

6
Ugnsbakad potatis med fetaost:

7
Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skär vitlökarna tvärs över.

8
Blanda lök, paprika och potatis en långpanna. Lägg vitlökarna med snittytan upp.

9
Krydda med rosmarin och grillkrydda. Ringla lite olivolja över allt.

10
Baka mitt i ugnen, i 225 grader, 25-35 minuter, grönsakerna bör ha lite spänst kvar. Vänd alltsammans försiktigt med hjälp av en stekspade någon gång under stekningen.

11
Ta ut pannan, smula över fetaosten, tillsätt oliver. Bjud potatisen ljummen.