Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • nötfärs ca 400 g
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2-1 tsk chiliblandning

Till stekning:

1.5 msk smör eller margarin

Sky:

2.5 dl matlagningsgrädde
1.5 msk fransk senap
6.5 st tomater blötlagda soltorkade
12.5 st svarta oliver
salt
chiliblandning
rosmarinkvistar

Att servera till:

kokt ris
sallad

Gör så här

1
1. Skala och finhacka löken.

2
2. Blanda havregryn och mjölk. Låt blandningen svälla 10 minuter.

3
3. Rör ner färs, ägg, lök, salt och kryddor. Arbeta färsen smidig.

4
4. Forma färsen till åtta lika stora bullar. Platta ut dem till biffar och stek i matfett cirka 3 minuter på varje sida.

5
5. Häll på grädden och smaksätt med senapen.

6
6. Strimla tomaterna och lägg ner dem samt oliverna i skyn. Smaksätt med salt och chiliblandning till lagom styrka och smak.

7
7. Låt rätten sjuda några minuter. Servera med ris och eventuellt en sallad.