Du behöver

  • 4 kycklingfiléer av lår eller bröst
  • 4 rejäla skivor pepparsalami
  • 4 salviablad
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk nystött rosépeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 rödlökar i klyftor
  • 1 st 25 cm squash i grova bitar
  • 1 gul paprika i breda strimlor
  • ca 200 g skalad rotselleri i grova stavar
  • 3 skalade, längskvartade palsternackor
  • 800 g tinad klyftpotatis
  • 1-2 msk olivolja
  • 5 dl passerad basilikatomat
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • (1 tsk strösocker)

Gör så här

1
1. Klyv varje filé nästan hela vägen, lägg korvskiva och salviablad emellan, fäst ihop filén med tandpetare. Pensla med soja och honung, salta och peppra frikostigt.

2
2. Lägg alla grönbitarna med potatisen i långpanna. Droppa på olja, vänd runt med händerna. Salta och peppra generöst, ställ i 225-gradig ugn.

3
3. Bryn filéerna i olja, lägg sen överst i långpannan. Häll på saltad, pepprad och sötad tomatsås. Låt stå cirka 20 minuter i ugnen, tills köttet känns fast vid lätt tryck.