Du behöver
- 4 kycklingfiléer av lår eller bröst
- 4 rejäla skivor pepparsalami
- 4 salviablad
- 2 msk japansk soja
- 2 msk flytande honung
- 1/2 tsk nystött rosépeppar
- 1/2 tsk salt
- 2 rödlökar i klyftor
- 1 st 25 cm squash i grova bitar
- 1 gul paprika i breda strimlor
- ca 200 g skalad rotselleri i grova stavar
- 3 skalade, längskvartade palsternackor
- 800 g tinad klyftpotatis
- 1-2 msk olivolja
- 5 dl passerad basilikatomat
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- (1 tsk strösocker)
Gör så här
1
1. Klyv varje filé nästan hela vägen, lägg korvskiva och salviablad emellan, fäst ihop filén med tandpetare. Pensla med soja och honung, salta och peppra frikostigt.
2
2. Lägg alla grönbitarna med potatisen i långpanna. Droppa på olja, vänd runt med händerna. Salta och peppra generöst, ställ i 225-gradig ugn.
3
3. Bryn filéerna i olja, lägg sen överst i långpannan. Häll på saltad, pepprad och sötad tomatsås. Låt stå cirka 20 minuter i ugnen, tills köttet känns fast vid lätt tryck.