Du behöver

  • 400 g tagliatelle
  • Sås:
  • 1 pkt, 400 g, fryst lättstuvad spenat
  • 2-3 dl mellangrädde
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven muskot
  • 2 krm cayenne
  • 5 dl riven, stark ost
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 -1 tsk italiensk salladskrydda eller örtsalt
  • Tillbehör:
  • 8 champinjoner
  • 1 msk smör
  • 50 g salami i tunna skivor
  • 16 svarta oliver

Gör så här

1
Sätt på en stor kastrull med vatten och salt. Värm spenaten i en tjockbottnad kastrull eller traktörpanna och späd med grädden. Krydda med vitlök, muskot och cayenne. Rör ner ostarna och smaka av med salladskrydda eller örtsalt.

2
Lägg ner pastan i kokande vatten och koka den enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva och fräs champinjonerna i smöret. Servera avrunnen pasta, spenatsås, salami, oliver och champinjoner direkt på varma tallrikar.