Du behöver
- 400 g tagliatelle
- Sås:
- 1 pkt, 400 g, fryst lättstuvad spenat
- 2-3 dl mellangrädde
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk riven muskot
- 2 krm cayenne
- 5 dl riven, stark ost
- 1/2 dl riven parmesanost
- 1/2 -1 tsk italiensk salladskrydda eller örtsalt
- Tillbehör:
- 8 champinjoner
- 1 msk smör
- 50 g salami i tunna skivor
- 16 svarta oliver
Gör så här
1
Sätt på en stor kastrull med vatten och salt. Värm spenaten i en tjockbottnad kastrull eller traktörpanna och späd med grädden. Krydda med vitlök, muskot och cayenne. Rör ner ostarna och smaka av med salladskrydda eller örtsalt.
2
Lägg ner pastan i kokande vatten och koka den enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva och fräs champinjonerna i smöret. Servera avrunnen pasta, spenatsås, salami, oliver och champinjoner direkt på varma tallrikar.