Du behöver

  • 3 st salladslökar
  • 1 st burk strimlade bambuskott (227 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk ingefära strimlad färsk
  • 300 g torskfilé skuren i portionsbitar
  • 2.5 msk black bean sauce
  • 0.5 tsk soja
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1/2-1 dl vatten

Gör så här

1
1. Skölj salladslökarna och skär dem i 5 cm långa bitar.

2
2. Dela dem på längden om de är tjocka. Skölj bambuskotten i kallt vatten och låt dem rinna av.

3
3. Hetta upp en stekpanna, oljan och ingefäran. Bryn fisken på båda sidor.

4
4. Tillsätt bambuskotten, löken, bönsåsen, sojan och sockret. 5. Häll på vattnet och låt fisken puttra cirka 5 minuter. Servera med kokt jasminris och wokade grönsaker.


Kommentar:
Detta recept är hämtat ur Anne Chengs kokbok “Asiatisk mat”.