Du behöver

  • ca 400 g färdigskivad rökt lax
  • 1 medelstor squash
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • ca 100 g vårlök (salladslök) eller 1 späd purjolök
  • ca 200 g shiitakesvamp eller färska champinjoner
  • 1-2 msk smör, margarin eller olja
  • salt, peppar
  • 1 lime
  • Pepparrotssmör:
  • ca 75 g lättmargarin eller smör
  • 3-4 msk nyriven pepparrot
  • salt, pepparmix

Gör så här

1
Börja med att ansa och hyvla squashen tunt med hjälp av osthyvel. Strimla paprikahalvorna och skär löken i bitar eller strimla purjon.

2
Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Stek den i lite matfett i en traktörpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp svampen.

3
Lägg i lite mer matfett i pannan och fräs grönsakerna ett par minuter.

4
Skär limen i klyftor.

5
Blanda samman ingredienserna till pepparrotssmöret.

6
Klipp 8 smörgåspapper som är lika stora som en mattallrik. Lägg grönsaksbädden mitt på 4 av pappersarken. Placera svampen ovanpå och lägg lax-skivorna överst. Fördela några lime-skivor på laxen och lägg på en klick pepparrotssmör.

7
Lägg sedan ett pappersark ovanpå varje portion. Vik samman papperen noga, så att paketen blir täta. Så här långt kan rätten förberedas flera timmar innan den ska serveras.

8
Lägg laxpaketen på en plåt och placera den mitt i ugnen i 250 grader, 3-5 minuter.

9
Servera paketen direkt på varma tallrikar så att var och en klipper upp sitt papper för att njuta av den ljuvliga aromen. Bjud med ett gott bröd och resten av pepparrotssmöret. Ris passar också att servera till.