Du behöver

  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk saft från apelsin
  • apelsin lite rivet skal från
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 dl florsocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • pepparkakor ca 14

Till dekoration:

silverkulor (godis)
strössel (godis)
hyvlad choklad
apelsin som torkas i 125 graders ugnsvärme i ca 1 timme

Gör så här

1
Rör eller vispa osten.

2
Blanda med saft och skal från apelsin och med kanel och socker.

3
Vispa grädden och blanda med ostkrämen.

4
Ställ in i kylen så att krämen blir kall.

5
Smält smöret.

6
Stoppa pepparkakorna i en plastpåse.

7
Krossa kakorna med hjälp av exempelvis en brödkavel.

8
Blanda krosset med smöret.

9
Fördela krosset i 6 formar. Tryck smeten mot kanterna så att det blir som skålar.

10
Ställ kallt en stund.

11
Fyll formarna med grädden med hjälp av en sprits eller sked.

12
Dekorera.


Kommentar:
Johanna Westman delar med sig av sitt bästa recept på bakelser. Använd fantasin och dekorera dem med silverkulor, apelsinskal och ditt eget favoritströssel.