Du behöver

Vaniljmaränger:

3 st äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk potatismjöl
1 tsk vinäger

Citronkräm:

2 st ägg
1 dl strösocker
1 st citron saft och rivet skal
50 g smör rumstempererat
1 dl vispgrädde

Garnering:

rivet citronskal

Gör så här

1
Vispa vitorna styva. Börja med lite socker och tillsätt resterande socker med vaniljsocker under vispningen.

2
Vänd till sist ner potatismjöl och vinäger i marängmassan. Klicka eller spritsa ut smeten på papprad plåt.

3
Baka marängerna i 100 graders ugnsvärme mitt i ugnen i cirka 1 1/2 timme. Låt dem därefter eftertorka.

4
Vispa samman ägg, socker, citronsaft och rivet skal i en ren kastrull. Sjud krämen under kraftig vispning tills den tjocknar. Låt den svalna en aning. Rör ner matfettet och låt krämen kallna.

5
Vispa grädden och vänd ner den i krämen. Rör om. Spritsa eller klicka citronkrämen på marängbottnarna.

6
Garnera med lite citronrasp. Förvara dem svalt till servering.


Kommentar:
Tips!
Använd dig av små färdiga maränger.
Räcker till 16-18 små eller 6-8 stora bakelser.