Du behöver

  • 2.25 dl lageröl
  • 350 g stiltonost smulad
  • 100 g riven mjuk ost Port Salut, eller Fontina
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 tsk senap grovkornig
  • 1 tsk paprikapulver starkt

Tillbehör:

champinjoner äppelklyftor, druvor och melonklyftor
stiltonost i munsbitar

Gör så här

1
Hetta upp ölen i fonduegrytan och flytta den sedan till det tända spritköket.

2
Vänd ostarna i majsmjölet och rör ner dem i fonduegrytan, lite i taget, och rör om tills all ost har smält. Tillsätt senap och paprikapulver och fortsätt att värma försiktigt under omrörning tills fonduen är tjock och krämig.

3
Servera med dipptillbehören.


Kommentar:
Recept ur Fonduekokboken/ICA bokförlag. För fler fondue-recept klicka på länkarna.