Du behöver

  • Botten:
  • 400 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Fyllning:
  • 1 sats färdig chokladmousse eller fromage
  • Garnering:
  • 200 g mörk (block)choklad
  • apelsinrasp

Gör så här

1
Klä en långpanna, eller ugnsfast form med bakplåtspapper, cirka 30 x 40 cm.

2
Riv mandelmassan och blanda den med äggvitor och apelsinskal. Bred ut smeten i formen.

3
Grädda den i 250 graders ugnsvärme mitt i ugnen i cirka 5-7 minuter.

4
Låt kakan svalna, stansa ut rundlar med ett glas och låt dem svalna helt.

5
Gör chokladmoussen/fromagen enligt anvisningarna på förpackningen.

6
Smält blockchokladen i en skål över kokande vatten eller i mikron och spritsa ut dekorationer, galler, på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.

7
Forma kulor av moussen med hjälp av två teskedar eller ett litet kuljärn och lägg dem på mandelbottnarna. Fäst fyra chokladdekorbitar runt om bakelsen.

8
Toppa med lite apelsinrasp.


Kommentar:
Smeten räcker till 18 små eller 8 stora bakelser.