Du behöver
- Botten:
- 400 g mandelmassa
- 2 äggvitor
- 1 apelsin, rivet skal
- Fyllning:
- 1 sats färdig chokladmousse eller fromage
- Garnering:
- 200 g mörk (block)choklad
- apelsinrasp
Gör så här
1
Klä en långpanna, eller ugnsfast form med bakplåtspapper, cirka 30 x 40 cm.
2
Riv mandelmassan och blanda den med äggvitor och apelsinskal. Bred ut smeten i formen.
3
Grädda den i 250 graders ugnsvärme mitt i ugnen i cirka 5-7 minuter.
4
Låt kakan svalna, stansa ut rundlar med ett glas och låt dem svalna helt.
5
Gör chokladmoussen/fromagen enligt anvisningarna på förpackningen.
6
Smält blockchokladen i en skål över kokande vatten eller i mikron och spritsa ut dekorationer, galler, på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.
7
Forma kulor av moussen med hjälp av två teskedar eller ett litet kuljärn och lägg dem på mandelbottnarna. Fäst fyra chokladdekorbitar runt om bakelsen.
8
Toppa med lite apelsinrasp.
Smeten räcker till 18 små eller 8 stora bakelser.