Du behöver

  • 1 st morot stor
  • 100 g broccoli och
  • 100 g sockerärtor och
  • 100 g minimajs
  • 2 pkt portionspaket snabbnudlar (à 125 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 dl sukiyakisås
  • 4 st ägg
  • 1 msk smör

Gör så här

1
Skala och skär moroten i tunna, sneda bitar. Skölj och dela broccoli och blomkål i små buketter.

2
Skölj och ansa sockerärtor, bönor och minimajs. Strimla på snedden.

3
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna hastigt. Häll av vattnet från nudlarna och låt dem följa efter ner i stekpannan. Smaksätt med sukiyakisåsen, rör om och tag från värmen.

4
Stek äggen i smör i en stekpanna. Lägg upp nudlar och grönsaker på en tallrik. Servera ett ägg till varje portion.

5
Extra sukiyakisås vid sidan om till den som vill ha. Kanske förstärkt med lite grön japansk pepparrot, wasabi, för bjudningens “grand old”.


Kommentar:
Bråttom är det mellan hemkomst och middagsdags. Här en snabb, nästan helgrön rätt med japanska förtecken.
Fler rätter för att få familjens små att äta grönt hittar du här intill.