Du behöver
- 1 st morot stor
- 100 g broccoli och
- 100 g sockerärtor och
- 100 g minimajs
- 2 pkt portionspaket snabbnudlar (à 125 g)
- 1 msk rapsolja
- 0.5 dl sukiyakisås
- 4 st ägg
- 1 msk smör
Gör så här
1
Skala och skär moroten i tunna, sneda bitar. Skölj och dela broccoli och blomkål i små buketter.
2
Skölj och ansa sockerärtor, bönor och minimajs. Strimla på snedden.
3
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp olja i en stekpanna och stek grönsakerna hastigt. Häll av vattnet från nudlarna och låt dem följa efter ner i stekpannan. Smaksätt med sukiyakisåsen, rör om och tag från värmen.
4
Stek äggen i smör i en stekpanna. Lägg upp nudlar och grönsaker på en tallrik. Servera ett ägg till varje portion.
5
Extra sukiyakisås vid sidan om till den som vill ha. Kanske förstärkt med lite grön japansk pepparrot, wasabi, för bjudningens “grand old”.
Bråttom är det mellan hemkomst och middagsdags. Här en snabb, nästan helgrön rätt med japanska förtecken.
Fler rätter för att få familjens små att äta grönt hittar du här intill.