Du behöver

  • 6 blad gelatin
  • 500 g (1 pkt) färdig risgrynsgröt
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 dl florsocker
  • 250 g frysta sommarbär
  • 1-2 msk vaniljsocker

Gör så här

1
Lägg gelatinet i blöt i kallvatten enligt påsens anvisning. Värm gröten och rör i ingefära, florsocker och avrunnet gelatin tills gelatinet smält och fördelats i gröten. Klicka upp i vattensköljda små formar eller koppar med slät yta, knappt 1 dl i varje form. Låt stå kallt minst 2 timmar.

2
Uppstjälpning: Lossa puddingen från kanten med kniv, stjälp upp på fat och jämna ev till puddingytan med kniven.

3
Låt bären tina på ett fat, strö på vaniljsocker och krossa bären lite försiktigt med en sked. Servera ur skål.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens julbord. För fler recept klicka på länkarna.