Du behöver

  • knappt 1/2 dl sötmandel
  • mjukt smör eller margarin
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • rivet citronskal
  • 3 msk vetemjöl

Gör så här

1
1. Hacka den oskalade mandeln fint. Smöra fördjupningarna i en muffinsplåt.

2
2. “Bröa” fördjupningarnas bottnar och sidor med den hackade mandeln.

3
3. Riv mandelmassan.

4
4. Skilj gulor och vitor åt.

5
5. Blanda mandelmassan med äggulorna, tillsätt citronskal och mjöl. Rör massan jämn.

6
6. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd försiktigt ner dem i omgångar i smeten.

7
7. Fördela smeten, lite drygt 1/2 dl, i varje fördjupning.

8
8. Placera plåten på galler på lägsta falsen och grädda i 200 grader varm ugn cirka 15 minuter.

9
9. Låt kakorna svalna i sina formar innan de stjälps upp.