Du behöver
- knappt 1/2 dl sötmandel
- mjukt smör eller margarin
- 300 g mandelmassa
- 3 ägg
- rivet citronskal
- 3 msk vetemjöl
Gör så här
1
1. Hacka den oskalade mandeln fint. Smöra fördjupningarna i en muffinsplåt.
2
2. “Bröa” fördjupningarnas bottnar och sidor med den hackade mandeln.
3
3. Riv mandelmassan.
4
4. Skilj gulor och vitor åt.
5
5. Blanda mandelmassan med äggulorna, tillsätt citronskal och mjöl. Rör massan jämn.
6
6. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd försiktigt ner dem i omgångar i smeten.
7
7. Fördela smeten, lite drygt 1/2 dl, i varje fördjupning.
8
8. Placera plåten på galler på lägsta falsen och grädda i 200 grader varm ugn cirka 15 minuter.
9
9. Låt kakorna svalna i sina formar innan de stjälps upp.