Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 75 g smör
- 75 g mandelmassa
- 50 g kesella
- 1 msk vatten
Fyllning till 4 formar
körsbärssylt ca 1 dl
0.5 l mandel (Triumfglass)
1.5 msk chokladsås färdig
körsbär
Gör så här
1
1. Lägg mjölet i matberedarens skål.
2
2. Skär matfettet och mandelmassan i små bitar och tillsätt dem. Starta maskinen och kör alltsammans till en smulig massa.
3
3. Tillsätt kesella och droppa i vattnet under gång, så att en jämn fin deg bildas. Degen kan även hackas samman för hand med en kniv.
4
4. Tryck ut degen i portionsformar. Nagga och låt dem stå svalt en stund.
5
5. Grädda pajskalen i 225 graders ugnsvärme, 10-12 minuter. Lossa pajskalen ur formarna när de svalnat något.
6
6. Fördela fyllningen i 4 av formarna, resten kan frysas.
7
7. Servera desserten direkt.