Du behöver

  • 125 g mörk blockchoklad
  • 2 msk flor- eller strösocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • (1/2-1 msk whisky, rom eller punsch)

Gör så här

1
1. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en vid skål, lagom stor att placera över en kastrull med sjudande vatten. Låt nu skålen stå över kastrullen tills chokladen blivit mjuk. Rör då i socker och mjölk.

2
2. Knäck äggskalen ett i taget och håll det knäckta ägget över en liten skål. Vänd och vrid varsamt på skalhalvorna så att vitan rinner ner i skålen och gulan håller sig kvar och hel i ena skalhalvan.

3
3. Lyft nu chokladskålen från värmen och rör i en gula i taget. Vispa vitorna till inte alltför hårt skum och rör varsamt ner det i den svalnade chokladsmeten. Smaksätt eventuellt med lite whisky, rom eller punsch.

4
4. Fördela moussen rättvist i ganska små koppar och låt dem stå i kylen cirka 1 timme innan det är dessertdags.

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows