Du behöver
- 125 g mörk blockchoklad
- 2 msk flor- eller strösocker
- 1/2 dl mjölk
- 2 ägg
- (1/2-1 msk whisky, rom eller punsch)
Gör så här
1
1. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en vid skål, lagom stor att placera över en kastrull med sjudande vatten. Låt nu skålen stå över kastrullen tills chokladen blivit mjuk. Rör då i socker och mjölk.
2
2. Knäck äggskalen ett i taget och håll det knäckta ägget över en liten skål. Vänd och vrid varsamt på skalhalvorna så att vitan rinner ner i skålen och gulan håller sig kvar och hel i ena skalhalvan.
3
3. Lyft nu chokladskålen från värmen och rör i en gula i taget. Vispa vitorna till inte alltför hårt skum och rör varsamt ner det i den svalnade chokladsmeten. Smaksätt eventuellt med lite whisky, rom eller punsch.
4
4. Fördela moussen rättvist i ganska små koppar och låt dem stå i kylen cirka 1 timme innan det är dessertdags.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows