Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st röd chilifrukt
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk kummin malen
  • 0.5 tsk gurkmeja malen
  • burkar krossad tomat
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • salt och peppar

Tillbehör:

2 dl crème fraîche
6 skiva bröd dagsgammalt vitt
2 msk olja

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili några minuter i olivoljan. Tillsätt kryddorna och rör om. Häll i krossade tomater och buljong. Sjud soppan under lock i 15 minuter. Mixa soppan slät. Häll tillbaka den i en kastrull och smaka av med salt och peppar. Värm den. Servera soppan varm med en klick crème fraiche och brödkrutonger.

2
Skär brödet i tärningar. Hetta upp oljan och fräs brödet tills det fått fin färg.