Du behöver
- 3 st paprikor stora röda
- 4 st tomater gula eller röda
- 250 g fetaost
- 100 g pinjenötter rostade
- 1 dl svarta oliver
- basilika
Dressing:
1 dl olivolja
2 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader och grill. Lägg paprikorna på ett galler. Lägg alfolie i botten på ugnen. Grilla dem tills de blivit lite brända och fått blåsor. Vänd dem så att de får blåsor runt om. Ta ut dem och lägg dem i en plastpåse tills de svalnat. Dra loss skinnet och kärna ur dem under rinnande vatten. Skär paprikorna i strimlor och skiva tomaterna. Skiva osten och lägg ovanpå. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna tills de får lite färg. Strö över oliver, pinjenötter och några basilikablad. Vispa samman dressingen och ringla över.