Du behöver

  • 1 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 150 g mjölkchoklad (Weiss eller Wahlrona)

Citronsås:

0.5 dl pressad citron
0.5 dl pressad apelsinsaft
0.5 dl strösocker
1 tsk potatismjöl + 1 tsk kallt vatten

Gör så här

1
Laga så här:

2
Moussen:

3
Blötlägg gelatinbladet 5 minuter i kallt vatten.

4
Bryt sönder chokladen ner i matberedaren.

5
Koka upp hälften av grädden. Släpp ner gelatinet i grädden och låt det smälta. Häll den heta grädden över chokladen och mixa den slät.

6
Rör ner chokladgrädden i resten av grädden, ovispad, kall. Portionera moussen i serveringsskålar och ställ dem kallt.

7
Såsen:

8
Blanda citronsaft, apelsinsaft och socker i en liten kastrull. Koka upp. Red med potatismjöl som rörts ut med vatten till såsig konsistens. Ta genast kastrullen av plattan när såsen kokar upp igen. Låt svalna lite och skeda såsen över ytan på mousserna.

9
Låt kallna helt.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler recept från Falkholts krog i Dalsland!

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows