Du behöver

Botten:

50 g hasselnötter
50 g mandelflagor
0.5 msk vetemjöl
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker

Fyllning:

1.5 l vaniljglass

Garnering:

1 l jordgubbar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Rita en cirkel ca 22 cm i diameter på bakplåtspapper (lika stor som bakformen du tänker använda). Pensla pappret med olja.

2
Mixa hasselnötterna fint. Blanda dem med mandelflagor och mjöl. Vispa äggvitorna styva och tillsätt sockret medan du vispar. Vänd ner smeten i mandelblandningen. Fördela den sedan på papperscirkeln och bred ut den tunt. Grädda bottnen i 10 minuter tills den fått lite färg. Låt den kallna på galler och lossa den med en kniv. Lägg den i en form med avtagbara kanter. Rör glassen mjuk och bred ut den över bottnen. Frys tårtan ett par timmar.

3
Ta ut den och garnera med jordgubbar.