Du behöver
- 400 g laxfilé
- 1 st röd chilifrukt
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk ingefära fint riven färsk
- 2 st salladslökar
- 100 g sockerärtor
- 1/2-1 msk sesamolja
- 2 msk matolja
- 1 tsk korianderfrön stötta
- 4 dl kokosmjölk
- 1 l fiskbuljong
- 0.5 dl fisksås thailändsk
- 0.5 st koriander knippe hackad
Wasabimajonnäs:
1 st ägg
2.5 msk wasabi
0.5 dl olivolja
1 dl matolja
salt
Gör så här
1
Skär laxen i kuber. Dela och kärna ur och finhacka chilifrukten. Pressa vitlöken. Skala och riv ingefäran. Hacka salladslöken och strimla sockerärtorna. Hetta upp båda oljorna i en kastrull. Fräs chilifrukt, vitlök, ingefära och salladslök ett par minuter. Häll i korianderfrön, kokosmjölk, fiskbuljong och fisksås. Sjud soppan under lock i 5 minuter. Lägg sedan till sist ner laxen, sockerärtorna och koriandern och låt dem ligga i några minuter.
2
Vispa samman ägg och wasabi. Tillsätt oljorna en i taget i en tunn stråle medan du vispar. Det ska tjockna till en majonnäs.
3
Salta efter behag.
4
Servera soppan med en klick wasabimajonnäs i varje portion.