Du behöver
- 100 g blockchoklad vit
- 2 dl vispgrädde
- 1 st äggula
- 2 tsk florsocker
- citruslikör ev 1 msk
- mynta till garnering
Kompott:
1.5 l jordgubbar
3 st stjälkar späd rabarber
1 glas röd vinbärsgelé
socker ev
Gör så här
Smält chokladen enligt anvisningarna på förpackningen och rör den slät. Vispa grädden tjock. Vispa äggula och florsocker och rör ned smeten i grädden. Blanda ned den svalnade chokladen och sist ev likör. Slå moussen i en skål och ställ den i kylen över natten eller minst 5-6 timmar. Skölj jordgubbar och rabarber. Snoppa och dela en liter av bären. Smält gelén på låg värme och vispa den slät. Doppa resten av jordgubbarna i gelén och lägg dem på bakpapper. Skiva rabarbern mycket fint. Lägg de skivade bären och rabarbern i en kastrull och sjud sakta tills rabarbern mjuknar. Söta med socker eller gelé och låt kompotten kallna. Fördela kompotten i portionsglas och toppa med en sked chokladmousse strax före serveringen. Garnera med mynta och lägg de vackert glaserade jordgubbarna på assietten.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Flera härliga fläder- och jordgubbsrecept hitter du under länkarna.