Du behöver

  • 6 kycklinglår
  • salt och svartpeppar
  • 12 skivor parmaskinka eller liknande
  • 200 g färskost eller philadelphiaost
  • 1 kruka rucola, 50 g
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
Bena ur låret, endast den övre delen fram till leden. Det gör man lättast uppifrån. Ta bort skinnet också.

2
Krydda kycklingen med salt och peppar.

3
Finhacka rucola och blanda med färskost.

4
Fyll överdelen med ostmassan och linda två skivor skinka runt varje lår.

5
Pensla en ugnssäker form med olja och ugnsbaka kycklinglåren i 200 grader ca 35 minuter.

6
Servera kycklingen med salviasky och potatispuré. På Wreta Gestgifveri serveras kålrabbipuré till kycklingen. Det kan vara svårt att få tag på kålrabbi, potatis går lika bra.


Kommentar:
Fler recepttips från Wreta Gästgifveri hittar du om du klickar på länkarna!

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows