Du behöver

  • 300 g kycklingfilĂ© bröst eller lĂ„r
  • kajennpeppar en aning
  • saft rivet skal och av 1 blond apelsin
  • 2.5 prt basmatiris
  • vatten salt
  • 2 st morötter grova
  • 1 st rödlök liten
  • 1 msk sesamolja (sesam)olja
  • salt vitpeppar
  • dragon nĂ„gra kvistar fĂ€rsk eller

Gör sÄ hÀr

1
Gnid köttytorna med lite kajennpeppar och lÀgg dem i en plastpÄse med saften av en pressad apelsin. Knyt igen och vÀnd pÄsen ofta.

2
Koka upp riset med salt och vatten som paketet anger. Skala och grovriv morötterna, blanda dem i riset och se till att allt kokar upp igen innan vÀrmen sÀnks och locket lÀggs pÄ för fÀrdigsjudning.

3
Fiska kycklingfiléerna ur apelsinspadet (spara det) och torka av dem med kökspapper. Bryn köttet runtom till fin fÀrg i oljan, salta och peppra. Grovhacka löken och lÀgg i den nÀr köttet Àr vackert. SÀnk till svag vÀrme, lÄt frÀsa 5 minuter och slÄ pÄ spadet frÄn pÄsen. LÀgg i hackad eller smulad dragon och lÄt allt puttra ytterligare 5 minuter under lock. Om mycket spad Ängar bort gÄr det bra att fylla pÄ med pressad apelsin.

4
LÀgg i halvmÄnarna i sista stund.