Du behöver

  • 300 g kycklingfilé bröst eller lår
  • kajennpeppar en aning
  • saft rivet skal och av 1 blond apelsin
  • 2.5 prt basmatiris
  • vatten salt
  • 2 st morötter grova
  • 1 st rödlök liten
  • 1 msk sesamolja (sesam)olja
  • salt vitpeppar
  • dragon några kvistar färsk eller

Gör så här

1
Gnid köttytorna med lite kajennpeppar och lägg dem i en plastpåse med saften av en pressad apelsin. Knyt igen och vänd påsen ofta.

2
Koka upp riset med salt och vatten som paketet anger. Skala och grovriv morötterna, blanda dem i riset och se till att allt kokar upp igen innan värmen sänks och locket läggs på för färdigsjudning.

3
Fiska kycklingfiléerna ur apelsinspadet (spara det) och torka av dem med kökspapper. Bryn köttet runtom till fin färg i oljan, salta och peppra. Grovhacka löken och lägg i den när köttet är vackert. Sänk till svag värme, låt fräsa 5 minuter och slå på spadet från påsen. Lägg i hackad eller smulad dragon och låt allt puttra ytterligare 5 minuter under lock. Om mycket spad ångar bort går det bra att fylla på med pressad apelsin.

4
Lägg i halvmånarna i sista stund.

Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows