Du behöver
- 300 g kycklingfilé bröst eller lår
- kajennpeppar en aning
- saft rivet skal och av 1 blond apelsin
- 2.5 prt basmatiris
- vatten salt
- 2 st morötter grova
- 1 st rödlök liten
- 1 msk sesamolja (sesam)olja
- salt vitpeppar
- dragon några kvistar färsk eller
Gör så här
1
Gnid köttytorna med lite kajennpeppar och lägg dem i en plastpåse med saften av en pressad apelsin. Knyt igen och vänd påsen ofta.
2
Koka upp riset med salt och vatten som paketet anger. Skala och grovriv morötterna, blanda dem i riset och se till att allt kokar upp igen innan värmen sänks och locket läggs på för färdigsjudning.
3
Fiska kycklingfiléerna ur apelsinspadet (spara det) och torka av dem med kökspapper. Bryn köttet runtom till fin färg i oljan, salta och peppra. Grovhacka löken och lägg i den när köttet är vackert. Sänk till svag värme, låt fräsa 5 minuter och slå på spadet från påsen. Lägg i hackad eller smulad dragon och låt allt puttra ytterligare 5 minuter under lock. Om mycket spad ångar bort går det bra att fylla på med pressad apelsin.
4
Lägg i halvmånarna i sista stund.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows