Du behöver
- 300 g kycklingfilé bröst eller lÄr
- kajennpeppar en aning
- saft rivet skal och av 1 blond apelsin
- 2.5 prt basmatiris
- vatten salt
- 2 st morötter grova
- 1 st rödlök liten
- 1 msk sesamolja (sesam)olja
- salt vitpeppar
- dragon nÄgra kvistar fÀrsk eller
Gör sÄ hÀr
1
Gnid köttytorna med lite kajennpeppar och lÀgg dem i en plastpÄse med saften av en pressad apelsin. Knyt igen och vÀnd pÄsen ofta.
2
Koka upp riset med salt och vatten som paketet anger. Skala och grovriv morötterna, blanda dem i riset och se till att allt kokar upp igen innan vÀrmen sÀnks och locket lÀggs pÄ för fÀrdigsjudning.
3
Fiska kycklingfiléerna ur apelsinspadet (spara det) och torka av dem med kökspapper. Bryn köttet runtom till fin fÀrg i oljan, salta och peppra. Grovhacka löken och lÀgg i den nÀr köttet Àr vackert. SÀnk till svag vÀrme, lÄt frÀsa 5 minuter och slÄ pÄ spadet frÄn pÄsen. LÀgg i hackad eller smulad dragon och lÄt allt puttra ytterligare 5 minuter under lock. Om mycket spad Ängar bort gÄr det bra att fylla pÄ med pressad apelsin.
4
LÀgg i halvmÄnarna i sista stund.