Du behöver

  • 2 st baguetter ca 25 cm, baguette
  • smör eller margarin
  • 1 st rucolasallad knippe
  • 100 g cream cheese
  • 0.5 dl örter färska hackade
  • 1 st rödlök
  • 100 g lax rökt
  • 1 st avokado skivad
  • citron

Dressing:

1 msk strösocker
2 msk fransk senap
5 msk olivolja
1 msk vinäger
salt lite
peppar

Gör så här

1
Dela baguetten och bred matfett på underdelen. Fördela rucolasallad över hela underdelen. Blanda ost och örter och klicka ut på salladen. Skala och finhacka eller skiva löken. Fördela över osten. Lägg dubbelvikta laxskivor över. Skala, kärna ur och skiva avokadon. Pressa lite citron över så att den inte missfärgas. Lägg avokadoskivorna på laxskivorna. Blanda socker och senap. Tillsätt olja lite i taget till en dressing. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Häll lite dressing över avokado- och laxskivorna. Ta med resten i en burk. Emballera mackan i smörgåspapper och snören så ser den riktigt läcker ut. Krångligt? Linda in den i plastfilm eller folie, smaken är densamma.

2
Lite smalare!

3
Hoppa över matfettet och ta eventuellt lite mindre av avokadon (men den innehåller bra fett). Välj en mager färskost, keso eller kesella, eller kesella lätt. Byt ut msk-måtten i dressingen mot tsk-mått.


Kommentar:
Ur den egna lunchlådan vet du vad du får och styr själv smak och nyttighet. Enklaste sättet att fixa mat till lådan är att laga lite mer till middag.

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows