Du behöver

  • 4 st flĂ€skkotletter

Marinad:

1 dl pressad apelsinsaft
2.5 msk olivolja
2 msk mango chutney
1 msk japansk soja
apelsin rivet skal av 1/2
1 tsk malen ingefÀra
2 krm pepparmix

Till stekning:

1 msk olivolja
1 tsk salt
vatten (vatten)

Till servering:

1.5 st apelsiner

Gör sÄ hÀr

1
SkÀr bort det mesta av fettkanten pÄ kotletterna och lÀgg dem i en skÄl.

2
Vispa samman apelsinsaft, olivolja, mango chutney, soja, apelsinskal, ingefÀra och pepparmix. HÀll marinaden över kotletterna och lÄt dem stÄ ett par timmar i kylskÄp. VÀnd köttet nÄgon gÄng under tiden.

3
Ta upp köttet ur marinaden och lÄt det rinna av vÀl. Spara marinaden.

4
Hetta upp oljan i en stekpanna. Salta köttet och stek kotletterna 4-5 minuter per sida. HÀll pÄ marinaden mot slutet av stekningen och lÄt kotletterna puttra klart i den. SpÀd eventuellt skyn med lite vatten om du tycker att den Àr för tjock.

5
Skala apelsinerna till garneringen med en vass kniv sÄ att det vita gÄr bort och skÀr ut hinnfria klyftor. LÀgg ner hÀlften av dem i skyn i sista stunden före serveringen, sÄ att de blir varma, men utan att de kokar. AnvÀnd resten av apelsinklyftorna till garnering.

6
Servera kotletterna med skyn, broccoli, kokt ris smaksatt med lite rostad mandel och apelsinklyftor.