Du behöver

  • 4 st fläskkotletter

Marinad:

1 dl pressad apelsinsaft
2.5 msk olivolja
2 msk mango chutney
1 msk japansk soja
apelsin rivet skal av 1/2
1 tsk malen ingefära
2 krm pepparmix

Till stekning:

1 msk olivolja
1 tsk salt
vatten (vatten)

Till servering:

1.5 st apelsiner

Gör så här

1
Skär bort det mesta av fettkanten på kotletterna och lägg dem i en skål.

2
Vispa samman apelsinsaft, olivolja, mango chutney, soja, apelsinskal, ingefära och pepparmix. Häll marinaden över kotletterna och låt dem stå ett par timmar i kylskåp. Vänd köttet någon gång under tiden.

3
Ta upp köttet ur marinaden och låt det rinna av väl. Spara marinaden.

4
Hetta upp oljan i en stekpanna. Salta köttet och stek kotletterna 4-5 minuter per sida. Häll på marinaden mot slutet av stekningen och låt kotletterna puttra klart i den. Späd eventuellt skyn med lite vatten om du tycker att den är för tjock.

5
Skala apelsinerna till garneringen med en vass kniv så att det vita går bort och skär ut hinnfria klyftor. Lägg ner hälften av dem i skyn i sista stunden före serveringen, så att de blir varma, men utan att de kokar. Använd resten av apelsinklyftorna till garnering.

6
Servera kotletterna med skyn, broccoli, kokt ris smaksatt med lite rostad mandel och apelsinklyftor.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows