Du behöver

Kalvfärsbiffar:

2 st schalottenlökar
500 g kalvfärs
0.5 dl hackad persilja
0.5 dl vispgrädde
5 st äggulor
salt ca 1 tsk
vitpeppar ca 1 krm
100 g getost i kuber
smör till stekning

Ratatouille:

1 st lök stor gul
1 st zucchini
1 st aubergine
3 st paprikor i olika färger
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 st krossade tomater (400 g)
tomatjuice eller
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 st lagerblad
1 nypa timjan

Rosmarinpotatis:

7 st potatis
1.5 msk olivolja
1 msk rosmarin
salt grovt

Gör så här

1
Kalvfärsbiffar:

2
Skala, finhacka och smörfräs schalottenlöken blank. Blanda ner löken i kalvfärsen tillsammans med persilja, grädde, äggulor, salt och peppar.

3
Forma biffar och tryck in getost i mitten. Stek dem vackert guldbruna i smör. Lyft upp biffarna och häll bort stekfettet.

4
Tillsätt lite vatten och kalvfond för att få lite sky.

5
Ratatouille: Skala löken och skär den samt zucchini, aubergine och paprika i stora kuber. Skala och finhacka vitlöken.

6
Fräs grönsakerna i olivoljan några minuter. Tillsätt tomater och kryddor.

7
Låt allt koka samman på svag värme cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

8
Rosmarinpotatis: Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen, torka av och dela den på längden. Lägg den i en ugnssäker form, stänk på olivolja samt strö över rosmarin och salt.

9
Baka potatishalvorna i ugnen cirka 25 minuter.


Kommentar:
Recepten är komponerade av Nils-Emil Ahlin och Kjell Appelgren.