Du behöver

  • färsk tortellini ca 250 g
  • 150 g baconskivor

Ädelostsås:

gorgonzola ca 100 g eller
ädelost t ex Danablu
2 dl mjölk
1.5 msk vetemjöl + 1 dl mjölk

Att strö över:

bacon knaperstekt
persilja finhackad
parmesanost nyriven

Gör så här

1
Koka tortellini eller pastaknyten enligt anvisning på förpackningen. Klipp de sammanhängande baconskivorna i smått hack och stek hacket knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.

2
Smält osten i 2 dl mjölk under omrörning. Red av med vetemjöl, hopskakat eller utrört med 1 dl mjölk. Häll pastan i ett durkslag, låt kokvattnet rinna av väl och flytta över pastan till ett uppläggningsfat. Hetta upp och rör om i ostsåsen så att den inte fastnar i kastrullbottnen. Häll såsen över pastan. Strö över det stekta baconhacket, persilja och riven parmesanost. Servera direkt, innan rätten hinner kallna.