Du behöver

  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 5.5 st potatis
  • korv t
  • olivolja
  • 1.25 l grönsaksbuljong
  • grönkål (eller 1 paket fryst grönkål, ca 400 g)
  • 1 tsk chilipeppar eller några droppar het chiliolja

Servering:

ägg pocherade
getost lite riven hård

Gör så här

1
Skala och hacka vitlöksklyftorna och skala potatisen och skär den i klyftor. Skiva korvarna. Fräs vitlöken i lite olja i en soppkastrull, lägg i potatisen och den skivade korven och fräs någon minut under omrörning. Häll på buljongen, lägg i grönkålen och chilipepparn och koka upp.

2
Koka soppan under lock cirka 15 minuter tills potatisen är mjuk och korven gett buljongen god smak.

3
Servera med ett pocherat ägg i varje tallrik. De som vill kan riva hård getost på sin portion.


Kommentar:
Se länkarna för fler grönkålsrecept!