Du behöver
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 5.5 st potatis
- korv t
- olivolja
- 1.25 l grönsaksbuljong
- grönkål (eller 1 paket fryst grönkål, ca 400 g)
- 1 tsk chilipeppar eller några droppar het chiliolja
Servering:
ägg pocherade
getost lite riven hård
Gör så här
1
Skala och hacka vitlöksklyftorna och skala potatisen och skär den i klyftor. Skiva korvarna. Fräs vitlöken i lite olja i en soppkastrull, lägg i potatisen och den skivade korven och fräs någon minut under omrörning. Häll på buljongen, lägg i grönkålen och chilipepparn och koka upp.
2
Koka soppan under lock cirka 15 minuter tills potatisen är mjuk och korven gett buljongen god smak.
3
Servera med ett pocherat ägg i varje tallrik. De som vill kan riva hård getost på sin portion.
Se länkarna för fler grönkålsrecept!