Du behöver
- 300 g laxfilé
- 300 g morot
- 300 g palsternacka
- 1 tsk salt
- 1 st limefrukt
- 1 krm vitpeppar
Gör så här
1
Frys laxen minst tre dygn. Ta fram och låt den halvtina. Dra av skinnet och skär den i pyttesmå tärningar.
2
Skala och tärna rotfrukterna lika smått. Koka dem 3 minuter i lättsaltat vatten. Spola dem kalla och låt rinna av. Blanda hälften av rotfrukterna, lax och salt väl. Riv i lite av limeskalet och pressa i saften. Packa röran i små halvdecilitersformar eller i små kaffekoppar som bara fylls till hälften.
3
Ställ kallt. Skär längs kanten med en bordskniv och stjälp upp på assietter. Strössla resten av rotfrukterna runt om och servera med norrländskt tunnbröd.
Välj bröd som passar vid ev. allergi.