Du behöver

  • 300 g laxfilé
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 1 tsk salt
  • 1 st limefrukt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Frys laxen minst tre dygn. Ta fram och låt den halvtina. Dra av skinnet och skär den i pyttesmå tärningar.

2
Skala och tärna rotfrukterna lika smått. Koka dem 3 minuter i lättsaltat vatten. Spola dem kalla och låt rinna av. Blanda hälften av rotfrukterna, lax och salt väl. Riv i lite av limeskalet och pressa i saften. Packa röran i små halvdecilitersformar eller i små kaffekoppar som bara fylls till hälften.

3
Ställ kallt. Skär längs kanten med en bordskniv och stjälp upp på assietter. Strössla resten av rotfrukterna runt om och servera med norrländskt tunnbröd.


Kommentar:
Välj bröd som passar vid ev. allergi.