Du behöver

  • 300 g pasta
  • 1 pkt saffran
  • 4.5 st kycklingfiléer
  • 1 st knippe färsk lök
  • 4.5 st paprikor i olika färger
  • 200 g sockerärtor
  • salt
  • peppar
  • färsk rosmarin

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på paketet tillsammans med saffran. Skär under tiden kycklingfiléerna i små munsbitar och bryn dem i olivolja i het panna. Strimla lök och paprika och bryn lätt tillsammans med kycklingen. Grönsakerna ska inte förlora sin spänst. Ansa sockerärterna och koka i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Låt rinna av. Blanda pasta, kyckling, paprika, sockerärtor och nyrepad rosmarin. Salta, peppra och lägg upp i en vacker skål.


Kommentar:
Receptet ingår i Hemma bästs blomstrande sensommarbuffé.
Välj pasta som passar vid ev allergi, så kan rätten ätas även av allergiker.