Du behöver

  • 12 kycklinglår, helst benfria
  • vitpeppar
  • ca 6 baconskivor
  • grillolja
  • Sallad:
  • 1/2 gurka
  • 250 g kvisttomater
  • 75 g silverlök
  • ca 40 g rucolasallad
  • ca 12 basilikablad
  • salt, svartpeppar
  • raps- eller olivolja
  • Sås:
  • 40 g soltorkade tomater + vatten och ättiksprit
  • 1 apelsin
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl lätt crème fraîche
  • 1-2 msk senapskorn
  • svartpeppar, mellanmalen
  • Att servera till:
  • färskpotatis

Gör så här

1
Peppra kycklingköttet lite. Linda om en halv baconskiva och trä det på spett. Pensla med grillolja. Grilla spetten när sallad och sås är klara och färskpotatisen nästan färdigkokt.

2
Skala gurkan randig så att hälften av skalet tas bort. Skiva den. Skiva också tomaterna och löken. Strimla rucolabladen lite.

3
Lägg “det gröna” i snygga ränder. Strö lite salt och peppar på tomaterna och stänk lite olja över alltsammans.

4
Koka de torkade tomaterna 3-5 minuter i vatten som täcker med cirka 1 tsk ättiksprit i. Ta upp och lägg tomaterna att rinna av på hushållspapper.

5
Riv apelsinskalet, ta eventuellt undan cirka 1 tsk strimlat skal till garnering. Blanda majonnäsen med 1/2 dl nypressad saft och crème fraîche. Knusa sönder senapskornen lätt i mortel, blanda ner dem och apelsinskalet i såsen. Smaksätt med svartpeppar. Rör sist i de finhackade tomaterna. Garnera eventuellt med skalstrimlor.