Du behöver
- 12 kycklinglår, helst benfria
- vitpeppar
- ca 6 baconskivor
- grillolja
- Sallad:
- 1/2 gurka
- 250 g kvisttomater
- 75 g silverlök
- ca 40 g rucolasallad
- ca 12 basilikablad
- salt, svartpeppar
- raps- eller olivolja
- Sås:
- 40 g soltorkade tomater + vatten och ättiksprit
- 1 apelsin
- 1 dl lättmajonnäs
- 1 dl lätt crème fraîche
- 1-2 msk senapskorn
- svartpeppar, mellanmalen
- Att servera till:
- färskpotatis
Gör så här
1
Peppra kycklingköttet lite. Linda om en halv baconskiva och trä det på spett. Pensla med grillolja. Grilla spetten när sallad och sås är klara och färskpotatisen nästan färdigkokt.
2
Skala gurkan randig så att hälften av skalet tas bort. Skiva den. Skiva också tomaterna och löken. Strimla rucolabladen lite.
3
Lägg “det gröna” i snygga ränder. Strö lite salt och peppar på tomaterna och stänk lite olja över alltsammans.
4
Koka de torkade tomaterna 3-5 minuter i vatten som täcker med cirka 1 tsk ättiksprit i. Ta upp och lägg tomaterna att rinna av på hushållspapper.
5
Riv apelsinskalet, ta eventuellt undan cirka 1 tsk strimlat skal till garnering. Blanda majonnäsen med 1/2 dl nypressad saft och crème fraîche. Knusa sönder senapskornen lätt i mortel, blanda ner dem och apelsinskalet i såsen. Smaksätt med svartpeppar. Rör sist i de finhackade tomaterna. Garnera eventuellt med skalstrimlor.