Du behöver

  • 4 st våfflor
  • 4 st vinterpotatis råa, fasta
  • 2 msk persilja finhackad
  • 2 msk gräslök finskuren
  • 1 krm salt
  • vitpeppar doft av
  • 50 g smör

Gör så här

1
Skala potatisarna. Riv dem på rivjärnets fina sida ner i en bunke. Blanda ner persilja och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Smält smöret och rör ner det till slut.

2
Stek potatisrivet i våffeljärn, ungefär 5 minuter för varje lagg. Servera direkt ur laggen, då är ytan spröd. Kan ljummas i mikron, men då mjuknar ytan något.

3
Serveras som potatis till huvudrätter av kött, fisk eller kyckling.

4
Eller som varmt tillbehör till en sval sallad.


Kommentar:
Stora kockar kan göra enkla saker.
Den här frasiga potatisvåfflan är skapad av Lars Erik Underthun från stjärnrestaurangen Spisestedet Feinschmecker i Oslo.