Du behöver
- 4 st våfflor
- 4 st vinterpotatis råa, fasta
- 2 msk persilja finhackad
- 2 msk gräslök finskuren
- 1 krm salt
- vitpeppar doft av
- 50 g smör
Gör så här
1
Skala potatisarna. Riv dem på rivjärnets fina sida ner i en bunke. Blanda ner persilja och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Smält smöret och rör ner det till slut.
2
Stek potatisrivet i våffeljärn, ungefär 5 minuter för varje lagg. Servera direkt ur laggen, då är ytan spröd. Kan ljummas i mikron, men då mjuknar ytan något.
3
Serveras som potatis till huvudrätter av kött, fisk eller kyckling.
4
Eller som varmt tillbehör till en sval sallad.
Stora kockar kan göra enkla saker.
Den här frasiga potatisvåfflan är skapad av Lars Erik Underthun från stjärnrestaurangen Spisestedet Feinschmecker i Oslo.