Du behöver
- 0.5 msk rivet citronskal
- 1 dl pressad citron
- 0.5 dl vitt vin
- 0.5 dl vatten
- 1.5 dl strösocker
- 3 st äggulor
- 1 st ägg helt
Till uppläggning:
citronskivor citronmeliss, jordgubbar, saffransbiscuit
Gör så här
1
Tvätta/borsta citronerna väl och riv skalet. Pressa ur saften och blanda den med vin och vatten. Vispa samman socker och ägg, tillsätt pressad citron.
2
Sila äggblandningen och tillsätt rivet citronskal.
3
Sjud alltsammans i en kastrull under ständig vispning tills geléet tjocknar.
4
Kyl i vattenbad, vispa då och då.
5
Häll upp citrongeléet i en serveringsskål – eller i små krämkoppar eller portionsformar. Garnera med rivet citronskal.
Det här är ett av recepten i “Meny från Brahes tid” från restaurang Strandgården på Visings ö.