Du behöver

  • 0.5 msk rivet citronskal
  • 1 dl pressad citron
  • 0.5 dl vitt vin
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 st äggulor
  • 1 st ägg helt

Till uppläggning:

citronskivor citronmeliss, jordgubbar, saffransbiscuit

Gör så här

1
Tvätta/borsta citronerna väl och riv skalet. Pressa ur saften och blanda den med vin och vatten. Vispa samman socker och ägg, tillsätt pressad citron.

2
Sila äggblandningen och tillsätt rivet citronskal.

3
Sjud alltsammans i en kastrull under ständig vispning tills geléet tjocknar.

4
Kyl i vattenbad, vispa då och då.

5
Häll upp citrongeléet i en serveringsskål – eller i små krämkoppar eller portionsformar. Garnera med rivet citronskal.


Kommentar:
Det här är ett av recepten i “Meny från Brahes tid” från restaurang Strandgården på Visings ö.