Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 msk margarin eller smör
  • 500 g köttfärs
  • burk krossade tomater
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • salt
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 3 st morötter normalstora
  • 3/4-1 kg potatis

Gör så här

Skala och finhacka löken. Stek lök och köttfärs i matfettet i en stekpanna. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Häll de krossade tomaterna i pannan. Tillsätt paprika och pressad vitlök, buljongtärningar, tomatpuré och kryddor. Låt koka ihop. Skala potatis och morötter och skär i skivor. Blanda allt tillsammans i en gryta och låt sjuda ca 20 min under lock.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.