Du behöver
- 2 st gula lökar
- 1 msk margarin eller smör
- 500 g köttfärs
- burk krossade tomater
- 2 st röda paprikor
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st köttbuljongtärningar
- salt
- 1.5 msk tomatpuré
- 3 st morötter normalstora
- 3/4-1 kg potatis
Gör så här
Skala och finhacka löken. Stek lök och köttfärs i matfettet i en stekpanna. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Häll de krossade tomaterna i pannan. Tillsätt paprika och pressad vitlök, buljongtärningar, tomatpuré och kryddor. Låt koka ihop. Skala potatis och morötter och skär i skivor. Blanda allt tillsammans i en gryta och låt sjuda ca 20 min under lock.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.