Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 3 dl vatten
  • 1/2- st strösocker I dl
  • 1 st vaniljstång
  • 1.5 msk potatismjöl utrört i lite vatten

Marängtopp:

4 st äggvitor
2 dl strösocker

Gör så här

Skala rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg den i en gryta och häll i vatten och socker. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Lägg stången och kornen i kastrullen. Sjud under lock i cirka 15 minuter tills rabarbern mjuknat. Ta upp vaniljstången. Rör ner redningen och sjud försiktigt tills den tjocknar. Låt kallna. Fördela den i fyra ugnsfasta skålar eller tjocka glas. Sätt ugnen på grill/250 grader. Vispa äggvitorna styva i en fettfri skål. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills du har en tjock maräng. Fördela ovanpå rabarberkrämen. Ställ in i ugnen i några minuter tills marängen fått lite färg. Servera genast med mandelflarn (se recept) (Obs! uteslut mandelflarnen vid glutenintolerans, laktos & mjölkallergi).